Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Egen sak om satsing på reiseliv

28.11 2005 av Willy Nilsen

 

Saken er oppdatert: Formannskapet vil ha saken om et eget reiselivsprosjekt servert som egen sak før det tas en avgjørelse om å bruke 400 000 kommunale kroner.

 

Formannskapet behandlet i kveld et forslag om en prosjektplan for "Reiseliv Kragerø", som samler turismen under en felles paraply og sørger for gode samarbeidslinjer ut av kommunen. Prosjektansvarlig er næringskonsulent Per Krogsrud og prosjektleder kultursjef Harald Bothner.
Undertittelen på prosjektet er "Fra verftsby til vertsby", noe som klart indikerer at Kragerø kommune er innstilt på å satse mer på å være vertskap for turister.
Det er et omfattende prosjekt som nå settes igang. Det skal ansettes en reiselivssjef for en tre års periode, og noe av sastingen vil bli konsentrert om å utnytte de såkalte skuldersesongene bedre. Både vår og høst er det kapasitet til å ta imot langt flere reisende i Kragerø.
I prosjektplanen legges det blant annet vekt på betydningen av SPA-hotellet og golfanlegget på Stabbestad, den nye ferja, og mange års satsing på kultur og kunst.

Blant mange ideer til nyyenkning nevner vi:

Munch-safari med guide og eventuelt teater-innslag.
Hummer- og skalldyrfest.
Historisk vandring i "Malernes Kragerø".
Opplegg for pensjonstforeninger.
Vektervandring.
Samarbeid med utbyggere på Gautefall, med blant annet tur til "Himelrik".

Det årlige budsjettet er på 1.3 millioner kroner, og i satsingen inngår også en videreføring og en oppgradering av driften ved turistkontoret.
Formannskapet var poitivt innstilt til å satse på reiseliv, men ville se nærmere på detaljer i planen før man fatter et vedtak.  Saken blir lagt frem for formannskapets møte tirsdag om en uke. Kommunestyret får saken til behandling 15. desember.

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: brutus
Dato:Fredag 9. desember Kl: 00:51

Helt enig med Kari Fosso,men det er ikke noe nyttnår det gjeller dassforholdene ibyen,det er ting hun kunne tatt taki når hun satt med makten.Men de skal vel kun være oppe for sommergjestene som alt annet her i byen. Det er godt at også vi andre dødlige kansje kan komme på dass på vinterenog ikke bare på sommeren.

Av: brutus
Dato:Fredag 9. desember Kl: 00:37

Jeg er helt enig med Kari Fosso,men dassforhollene er ikke noe nytt det kunne hun ha tatt tak i for lenge siden.Disse forholdene har vart i mange år ,også da hun satt med makten. Men dassene skal vel være oppe kun for sommergjestene som alt annet.

Av: baltus
Dato:Onsdag 7. desember Kl: 14:36

Bra at det ikke ble noen ny reiselivs"sjef",men en ass. for Per.
Helt enig med Kari Fosso. Toilettforholdene i Kragerø er en skam.
Det første som må taes tak i er dette. Hvorfor kan ikke folka på brannvakta holde orden og rent der nede, året rundt. De er jo ikke ute å slukker brann HELE tiden.

Av: 45-åring
Dato:Tirsdag 29. november Kl: 23:57

Kjære Per og Harald! Dere er for gamle! Jeg vil ikke dra på pensjonistvandring for å mimre med dere. Melder meg på Hummer- og skalldyrfesten, hvis det ikke blir for dyrt. Håper jeg treffer noen kjekke turistgutter på min egen alder, noen som liker dagens kystkultur. Gleder meg allerede!
PS. Takk for innbydelsen likevel.

Av: Kragerø-kråka
Dato:Tirsdag 29. november Kl: 19:35

Helt enig med Indre Oslofjord. Dette må ikke ses på som isolerte prosjekter som skal fortelle gamle historier. Finn "sjela" i det Munch og de andre skapte, og bruk det i dagens Kragerø. Vandring til steder der Munch malte har ingenting for seg hvis man ikke kan knytte det til nåtid og framtid.

Av: Indre Oslofjord
Dato:Tirsdag 29. november Kl: 11:20

Har vært feriegjest i Kragerø i godt over 20 år. Kan absolutt ikke si at jeg forbinder byen med offentlig satsing på kunst, da særlig samtidskunst. Noe maleri og kunsthåndverk finnes, men det er vel privat, lokal salgsvirksomhet. Munch-safari og Malernes Kragerø er kanskje noe for pensjonister, men det å kun markedsføre byen med "fordums storheter" innen kunst, kan oppfattes som stagnasjon.
Bohemtida i Kragerø (forfattere, kunstnere) kunne vært et interessant prosjekt, men bare hvis det knyttes opp mot dagens samtidsorienterte og nyskapende "livsnytere", både blant innbyggere og feriegjester i Kragerø. Husk at Munch og mange av de andre kunstnerne var banebrytende og kontroversielle i sin samtid. Dette er en viktig del av historien som forsvinner i all sommeridyllen. Turistopplegget kan bli interessant for flere hvis fortida får "slå gnister" mot samtida.

Av: Evy
Dato:Mandag 28. november Kl: 22:20

Hei! Dersom Ap, Krf og Høyre får flertall for å legge ned skolene i skjærgården, kan reiselivsnæringa tilby urinnvånere på museum, og idylliske vandringer i kulturrasert landskap. Takk for et flott møte på Skåtøy i kveld!

Av: BRA!!
Dato:Mandag 28. november Kl: 21:49

Endelig blir reiselivet tatt på alvor. Stå på, Harald og Per!

Av: Jobbet på Tangen...
Dato:Mandag 28. november Kl: 13:31

Som oppsagt fra Tangen Verft har jeg god tid til å være på nettet. Reagerer på tittelen som er brukt, Fra verftsby til vertsby. Synes det er litt flåsete. Selv om Tangen er lagt ned, er det faktisk mye industri igjen i Kragerø. Men ellers: Ikke et vondt ord om turister, for de trenger vi i Kragerø!

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS