Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Modellen av havnefronten står på biblioteket

25.11 2005 av Willy Nilsen

 

Saken er oppdatert: Kragerønett bringer i dag bilder av modellen som viser hvordan utbyggerne tenker seg Kragerø Havnefront. Modellen står utstilt på Kragerø Bibliotek. Si din mening om planen!

 Selve "indrefileten".
Kragerø Utvikling presenterer modellen som en illustrasjon, som ganske sikkert vil gjennomgå endringer.  Man er nå
igang med en såkalt "flatereguleringsplan", og teksten som følger saken er på det nærmeste klar. Når denne delen av planen er ferdigbehandlet, er det klart for bebyggelsesplanen.

Mer informasjon

Harald Nilsen i Kragerø Utvikling sier til Kragerønett at man etterhvert i planprosessen vil sørge for informasjon og illustrasjoner som viser utviklingen.


Nytt ferjeleie.
Det har allerede vært en lang og til tider intens debatt både i det politiske miljøet og blant menigmann om planene for Kirkebukta.

Lokket fjernet


Til Kragerø Blad Vestmar sier Harald Nilsen at utbyggerne har tatt hensyn til flere av innspillene som har kommet. Blant annet er det svært omstridte lokket ved den tidligere jernbanestasjonen fjernet. Nilsen mener at prosjektet slik det nå framstår, har blitt mer åpent i området nær sentrum.
Båtplasser og bolig/næring.
Lokket i tilknytning til Kragerøtunnelen, det vil si området inn mot Tangeheia, er imidlertid behold.

Flere endringer 

I forhold til de første planene til Kragerø utvikling, er det gjort flere endringer. Bygget som huser Vinmonopolet og Kragerø Mineralvandfabrikk blir liggende som det ligger i dag. En del nye bygg er tegnet inn ut mot kaia. Om det blir hotell og/eller kulturhus i området er så langt ikke avklart.

På det tidligere området til Tangen Verft vil trolig aktivitetene til Kragerø havnevesen bli samlet. Området har dypvannskai, det er også planlagt landingsplass for helikopter i dette området.


Tangen-omr¨ådet.
Med hensyn til hva som kommer til å skje med virksomheten til Byggmakker Fossen, som er plassert sentralt i havneområdet, sier Nilsen til KV at dette så langt ikke er løst.

ILLUSTRASJON

Modellen er ifølge Nilsen foreløpig å betrakte som en illustrasjon og at ting fremdeles er under vurdering.

I og med at modellen nå foreligger, er det klart for nye runder med politisk behandling. Utbyggerne skulle tidligere i høst ha informert det politiske miljøet om den videre framdriften, men dette ble utsatt i påvente av modellen.
 
Si din mening om planen her!

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Ugla
Dato:Mandag 28. november Kl: 21:52

SMART TIMING! Modellen stilles ut mens folk flest stresser med julegaver og andre førjulsaktiviteter, og befolkningen utsettes for den ene "sjokkbølgen" etter den andre; skolenedleggelser, hyttehøyblokk, budsjett etc. Havnefrontutbygginga burde være av stor betydning for Kragerøs befolkning, så vis interesse under hele prosessen! Det er litt seint å ha meninger i tolvte time, eller etterpå... Hvor lenge skal modellen stå på biblioteket?

Av: Kona til proffen
Dato:Fredag 25. november Kl: 21:08

Til Erling Okkenhaug-Allgrønn og dere andre! Har ikke sett modellen, men enig i at den kan oppfattes galt. Dersom modellen er plassert på et bord, ser vi den slik som måkene ser byen. MEN VI ER JO IKKE MÅKER! Utstillerne burde legge ved en fiberoptikk- "kikkert", slik at man kan se modellen fra menneskehøyde. Dette redskapet kan plasseres inne i modellen, slik at man kan se rommene mellom bygningene og inntrykket man får fra en båt i vannflata. Uansett, dere som ser på modellen må bøye knærne! Det hjelper litt. 3D-visualisering er flott, men kan bli litt for flott. Man kan virkelig jukse med perspektivene!

Av: Willy Nilsen (red.)
Dato:Fredag 25. november Kl: 11:43

Etterhvert som saken utvikles, kommer vi tilbake med flere bilder/illustrasjoner/tekst.

Av: Fornøyd!
Dato:Fredag 25. november Kl: 11:41

Endelig skjer det noe positivt i Kragerø. Og legg merke til at utbyggerne stort sett har tatt hensyn til gode råd underveis. Det er sikkert mer å peke på, men skal vi ha en utvikling i denne byen er det her det må skje!

Av: Erling Okkenhaug-Allgrønn
Dato:Fredag 25. november Kl: 11:36

Her trengs 3-D visualiseringer fra alle tenkelige perspektiver. Det kan gå galt. Se hva som skjer i Son i Akershud!
www.mer-soon.org

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS