Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Eiendomsskatt for hele Skåtøy!

23.11 2005 av Willy Nilsen

 

Folk på Skåtøy slåss for skolen sin. Nå får de enda en sak i fanget. I rådmannens budsjettforslag er det lagt inn eiendomdsskatt for hele øya!

 

Det er ikke vanskelig å spå hvordan dette vil bli mottatt. Folk komer til å bli veldig sinte! Men det er ikke rådmannens egen vurdering som ligger til grunn. Kommunestyret vedtok i desember 2003 å se nærmere på innføring av eiendomsskatt. Skåtøy var da en del av denne vurderingen. I saksutredningen uttaler rådmannen at det kan være tvilsomt om det er hjemmel for å innføre eiendomsskatt på Skåtøy og Levangshalvøya, mens det synes å være i orden rent lovmessig for Stabbestad.
Eiendomsskatten skal i 2006 gi komunen 13.5 millioner kroner i inntekter. En halv million av dette skal komme fra eiendomsskatt på Skåtøy. Men rådmannen tar ingenting for gitt. Han setter av et tilsvarende beløp på disposisjonsfond, i tilfelle det rent juridisk vil bli problemer.
Ellef Ellegård (FrP) tok ordet i saken om budsjettet og uttalte at det ikke går an å vedta nedleggelse av skolen for deretter å innføre eiendomsskatt.

Si din mening om denne saken!

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Lars P. Ernø
Dato:Torsdag 18. oktober Kl: 23:16

Ja så kom den i posten i går, "informasjonen" om eiendomsskatten for bl.a. hytter eller blankett om eiendomsskatten ville jeg kalt det, hvor det står at årsaken til utvidelsen av skatteområde er endringer i lovverket ?? Javel! var loven et lovpåbud? Jeg trodde det måtte kommunebehandles og vedtas.
Når kommunen går ut med en så dårlig og feilaktig "informasjon" uten noen detaljer om hvilke faktorer som skal inngå i grunnlaget, og tilsynelatende helt uten hensyn til hvilken bruk eller nytte eieren har av kommunens tilbud/tjenester så provoserer det. Hadde det ennå vært en forutsigbar flat avgift med visse parametre så hadde nok ikke det vært urimelig, men dette ?
Nåvel, er det noen som foreta en "nøytral" meningsundersøkelse og gi resultatene til kommunen så gi meg webadressen så skal jeg stemme, alternativt skal jeg gjerne vekke mentometer.no hvis noen vil være redaktør eller medredaktør. mvh (lpke@c2i.net)

Av: MR X
Dato:Lørdag 6. mai Kl: 11:27

Nå ser det ut for at Ole Judas Gundersen også må betale eidomsskatt og ikke bare sørge for at andre må betale.

Av: forbannet
Dato:Mandag 13. mars Kl: 20:35

Nå som vi har fått så fine gatenavn må vi jo betale eiendomskatt.Det kommer jomfruland til å få også. Feks.O.Gunders road,rullesteinsvegen og kutråkket fra 1-45.For kommunen er dette nok til å rettferdiggjøre eiendomskatt.Tenk bare på alle hytteeierene de får tatt rotta på da.For det er vel derfor skatten er innført??????

Av: Skåtøy mann med egen vannkilde
Dato:Tirsdag 3. januar Kl: 20:49

Eidomskatt for hel Skåtøy var Ole Gundersen sitt forslag når skatten ble vedtatt i fjord.Nå sier han at det ikke er sikkert det er hjemme for innføring godt vi har "stabile" lokal politikere i kommunestyre.
Kan virke som at byvannet til Jomfruland ikke er bra for hukommelsen og korttids minne.

Av: hhhhh
Dato:Mandag 2. januar Kl: 15:07

øyfolk ¨å ikke forlange i pose og sekk vi må betale eindomsskatt dersom det er hjemmel i loven for det. Noe Ole Gundersen satte et spørsmåltegn ved i skoledebatten i komunnestyret 15 des.

Av: vanndrikker
Dato:Lørdag 31. desember Kl: 22:24

Kan henne eiendomskatten på skåtøy går til å opprettholde melkeproduksjon på jomfeuland????

Av: 007
Dato:Onsdag 14. desember Kl: 21:13

Protester som bare F på Tåtøy gikk vi inn for eiendomsskatt for å beholde skolen.Nå ser det ut som de skal klare det

Av: Lei av amatører
Dato:Lørdag 3. desember Kl: 17:26

Håper det blir rettsak og at komunen taper.
Rettferdigheten må komme til sin rett man kan ikke ta en gjeng maktsyke og pr kåte lokal politekere på alvor når de sitter og koker sammen noe fanenskap på sine møter mange av de som sitter der kommer fra andre øyer
som jomfruland og gumøy har ikke hørt noe forslag om eidomsskatt der!!
De er en gjeng med korupte folk som har som mål nr en og få bilde av seg selv i avisa selv om det innebærer ulovlige vedtak.

Av: Hytte-eier
Dato:Mandag 28. november Kl: 20:59

Tror nok rådmannen vet hva han gjør. Han har satt av det samme på disposisjonsfond som man kan få inn via eiendomsskatt. Han skjønner nok at jussen går kommunen midt i mot, og vil være føre var. Var det noen av politikerne som husket dette med eiendomsskatten da de gikk inn for nedleggelse av skolen, mon tro? I så fall var timingen utrolig dårlig!

Av: Justisia
Dato:Fredag 25. november Kl: 12:21

Om Skåtøy kan ilegges eidomskatt kan bare en rettsak gi svaret på.Tror
komunen kommer med nedleggelse av skolen og eidomsskatten på samme tid
bevist slik ,at får vi beholde skolen betaler vi eidomsskatten med glede. De er vell ikke helt tette i pappen selv om an skulle tro det en gang i blant.Så den store faren er at folk flest henger seg på spillet fra komunen.Nei nå må vi våkne og se ting i en større sammenheng vi må kjempe for både skolen og eidomsskatten vis vi begynner og vise svaketer er det ikke gått og vite hva det neste blir.

Av: .......
Dato:Fredag 25. november Kl: 10:54

Dersom skolen blir lagt ned har du kanskje en sterk sak justisia, men ikke glem at det er mange som gjerne betaler denne skatten hvis vi får beholde skolen. Det handler om "å yte så nyte" - derfor hører disse sakene sammen.

Av: justisia
Dato:Fredag 25. november Kl: 10:21

Når vi søker om ting eller forholder oss til komunen forventer komunen at vi holder oss innenfor lover og regler.Selv kan de avgjøre at folk på skåøy skal betale eiendomskatt på et beget sviktende grunnlag så i gråsonen at de har satt av 500000 kroner til jurdisk aksjoner i forbinelse med innføringen.Vi på skåtøy må gå sammen og stevne komunen for retten vi har en sterk sak og vil vinne.Vi må skille på eidomskatten og forslaget om og legge ned skolen disse sakene har ingen ting med hverander og gjøre.

Av: Også øyboer
Dato:Torsdag 24. november Kl: 16:17

Synes nesten det er flaut å være øyboer om dagen. Maken til negativitet og surmagede oppstøt. Selfølgelig bør alle betale eiendomskatt,og skolene har ikke elevgrunnlag til å fortsette. Sånn er det bare.

Av: Smiling
Dato:Torsdag 24. november Kl: 10:08

Om kommunene vil at folk skal bosette seg ute i distriktene, bør de legge til rette for det, slik at befolkningen får lyst til å etablere seg der. Fra før av må folk bruke mere penger enn andre, bare for å komme seg til jobb i byen og andre steder, få gjort innkjøp, osv. Ferjetidene begrenser de sosiale mulighetene. Så skal skolen legges ned og i tillegg skal befolkningen betale eiendomsskatt. Ikke rart de føler seg tråkket på på Skåtøy.

Av: øyboer
Dato:Onsdag 23. november Kl: 19:54

Komunen har inført eindomskatt i skjergården før å de tapte rettsaken.Det skal de få gjøre igjen.Her er pokker meg ikke mye bynært og så vil de attpåtil legge ned skolen.NEI TAKK.

Av: øyboer
Dato:Onsdag 23. november Kl: 19:48

Komunen har inført eindomskatt i skjergården en gang før å tapte rettsaken.Det skal de få gjøre igjen.Her er det pokker meg ikke mye bynært,også vil de legge ned skolen.Dette skal de få brenne seg på.

Av: øyboer
Dato:Onsdag 23. november Kl: 19:46

Komunen har inført eindomskatt i skjergården en gang før å tapte rettsaken.Det skal de få gjøre igjen.Her er det pokker meg ikke mye bynært,også vil de legge ned skolen.Dette skal de få brenne seg på.

Av: øyboer
Dato:Onsdag 23. november Kl: 19:46

Komunen har inført eindomskatt i skjergården en gang før å tapte rettsaken.Det skal de få gjøre igjen.Her er det pokker meg ikke mye bynært,også vil de legge ned skolen.Dette skal de få brenne seg på.

Av: skp
Dato:Onsdag 23. november Kl: 19:24

takk rådmann!ikke blande korta sies det,men det er ikke til å komme utenom nei.nok en faktor i skolesaken..

Av: Fremdeles forbanna
Dato:Onsdag 23. november Kl: 13:37

Det er ikke å blande kortene om en setter flere enkeltsaker inn i en sammenheng - det heter å sortere kortene for å få et helhetsbilde - og dette helhetsbilde ser ikke lystig ut!

Av: fremdeles matt
Dato:Onsdag 23. november Kl: 12:13

Og Bing; selvfølgelig vil vi være med og betale eiendomsskatt. Da eiendomsskatten ble innført i landet, var argumentasjonen at midlene skulle brukes til felles goder. Det er flott. Bakgrunnen for lovformuleringa ("bymessig utbygde strøk") var nettopp at i slike strøk kom fellesløft, som gatelys, fortau, rullestolramper til butikker, lekeplasser, parker osv osv et stort fellesskap til gode, og fellesskapet i slike områder ble beskattet for dette. Derfor også begrensningen i legitimitet i forhold til innkreving. Dersom skolen ryker på Skåtøy, er det vi har igjen av "nytelser" av felles goder lett å regne opp. Gatelys har vi, for det har vi satt opp sjøl. I tillegg ligger "bomringen" med ferja - og der koster det en bil m/sjåfør 23000 i året å passere begge veier for å komme seg til og fra jobb. Klart dette er forskjellige enkeltsaker....men jeg syns ikke det er å undres over at man blir varm og blander korta.

Av: matt
Dato:Onsdag 23. november Kl: 12:03

Dersom rådmannen faktisk har satt av en halv million på disposisjon i tilfelle det blir juridiske problemer - så blir jeg imponert igjen! Eiendomsskatt på Skåtøy er stipulert til en inntekt på en halv mill.til kommunen. De penga setter vi av til advokathonorar, tilfelle de sære folka der ute vil bråke om dette nå når vi legger ned skolen. Er det rart vi er glad i politikerne? Her skal en jammen ha briller med tjukke paranoidglass! Enhver unge burde legge fra seg playstation og komme seg i gang i politikken - for det spillet der er for øyeblikket fullere av råtne triks enn Grand Theft Auto.

Av: Bing
Dato:Onsdag 23. november Kl: 12:00

Selvfølgelig må også øybefolkingen være med å betale for tjenester og service som alle andre i kommunen. 7 promille av eiendomstakst er så lite at dette har alle råd til. Ikke bland skolepolitikk og eiendomsskatt sammen. Dette er 2 helt forskjellige tema !!!!!!!!!!!
Er det ikke elever nok (over 30 stk.) er det uansvarlig å drive skole uansett både på Tåtøy og Skåtøy.

Av: Bor litt ulent til på Skåtøy
Dato:Onsdag 23. november Kl: 11:46

Nå må vi ikke blande korta våre! Vi bor vel ikke så bynært selv med skole! Tror det er viktig å se dette som to separate saker!
Det er jo helt klart at vi vil ha skolen og vi betaler selvsagt eindomsskatt hvis det er hjemmel i loven til å innføre den! Det står vel i loven at vi skal bo i bynære omgivelser. Jeg synes at politikeren i Kragerø bør ta seg en tur til Skåtøy å gjøre seg litt kjent. Det er vel ikke noe problem å komme seg hit og det tar vel ikke så lang tid heller for Skåtøy ER bynært, elller hva!!!!!!

Av: Forbanna!
Dato:Onsdag 23. november Kl: 10:43

Jeg har allerede betalt eiendomsskatt for dette året - hadde ikke noe imot det, - selvfølgelig skal vi betale eiendomsskatt hvis det er det som skal til for å berge skolen vår. Går forslaget om skolenedleggelse igjennom snur jeg og blir motstander av eiendomsskatt. Ps. Jeg fikk krav om vannavgift også, men det har jeg ikke betalt - først vann og så skal jeg betale vannavgift - først skole og så skal jeg betale eiendomsskatt.

Av: Anonym i retsel for hevn fra diktaturet.
Dato:Onsdag 23. november Kl: 09:57

Nå må Folk på Skåtøy stå sammen i en rettsak mot komunen.Kravene til eidomskatt på skåtøy er ikke til stede mest sannsynlig vil komunen tape denne saken.Vi kan da bruke disse pengene som komunen på krimeneltgrunnlag vil stjele fra oss til privatskole.
Kragerø komune snik innfører eindomskatten først halve øya et år senere
hele øya pga retsel for rettsak,det finnes mange saker i landet der komunene har tapt rettsaker på eindomskatt det som må til er at vi står samlet bak en rettsak så komunen ikke henger ut og hevner seg på enkelt persjoner som fronter rettsaken.

Av: TaFraDeRike
Dato:Onsdag 23. november Kl: 09:33

I stedet for å eiendomsbeskatte oss som handler på jernvaren i oktober, som bruker taxibåt i november, oss som holder systemet i gang, bør kommunen vurdere om det foreligger mulighet for å hente noe fra de millardærer man huser noen hektiske sommerdager.

Vi har alt betalt inntektsskatt av de midler kommunen nå vil beskatte for annen gang. De midler vi ser brukt på slott utover i skjærgården er ubeskattet. Ta skatten der kommune...Men et tør dere vel ikke ?

Av: Kragerø-kråka
Dato:Onsdag 23. november Kl: 09:14

Litt av en graut! Lurer på om politikerne visste hva de hadde bestemt om eiendomsskatten da de gikk ut med forslaget om å legge ned skolene? Her er det noen som ikke har gjort leksa si, og det er ikke rådmannen. Han har bare gjort det politikerne har bestemt.

Av: På flyttefot
Dato:Onsdag 23. november Kl: 08:41

Nå orker jeg ikke mer. Først skal de legge ned skolen, og så kommer de og krever eiendomsskatt. Ikke har vi butikk, og om sommeren må vi stå i kø sammen med alle sommergjestene for å komme med ferja inn til byen; alltid forsinka! Og så skal vi som bor her hele året straffes med eiendomsskatt. Dette blir det bråk av! Men jeg blir ikke med. For nå flytter jeg!

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS