Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Parkering i fjell ved Løkkebakken

16.11 2005 av Willy Nilsen

 

Kragerø Eiendom bygger parkeringstunnel ved Løkkebakken med plass til 174 biler. Arbeidet kommer igang på nyåret. Svein Olsen orienterte formannskapet om planene i går.

 


Tunnelen starter her i bratt-
fjellet nederst
i Løkkebakken.
Totale byggekostnader er 26 millioner kroner, og anlegget skal gjøres ferdig i to etapper.  Først skal tunnelen skytes ut og massen fraktes bort. Dette må gjøres før sommertrafikken setter inn. Deretter  skal tunnelen gjøres ferdig.  I realiteten dreier det seg også om en tredje etappe, nemlig byggingen av et næringsbygg ved Kirkegaten som får 12 leiligheter som kronen på verket.  Dette prosjektet skal igang når tunnelen er ferdig.
Tunnelen blir 120 meter lang i to etasjer, og vil strekke seg helt til Bedehuset i Løkka, der det blir en nødutgang.
Det blir satt opp betalingsautomat, og man legger opp til at det ikke skal bli noe dyrere å parkere i tunelen en det prisnivået som er ellers i byen.
I sin orientering la Svein Olsen vekt på det behovet det er i Kragerø for parkeringsplasser, og han inviterte til samarbeid blant annet med Kragerø kommune.  Lignende anlegg i Arendal er brukt som "modell" for parkeringstunnelen, og det innebærer at det blir mulig å kjøpe seg en plass på helårsbasis.
Ordfører Erling Laland sa at anlegget er kjærkomment, blant annet fordi det vil bidra til å få bilene bort fra sentrumsgatene.

Hva kan ellers gjøres for å få et bilfritt sentrum. Si din mening her!

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: odd
Dato:Fredag 25. november Kl: 14:39

For mere informasjon se "http://www.krageroeiendom.no/"

Av: Dan Erik
Dato:Fredag 18. november Kl: 17:51

ang. begrepet "øyesyn", med det mener jeg synsvidde... skulle blitt journalist jeg, hei!

Av: Dan Erik
Dato:Fredag 18. november Kl: 17:48

Det begrepet "bilfritt sentrum" som blir brukt, er det bokstavlig eller betyr et bare at flere får parkert i byen?(da utenfor øyesyn)

Av: UROLIG BEBOER
Dato:Fredag 18. november Kl: 16:54

Ide`n er flott,men det er et råttent fjell.Hvordan tør du Svein?Er de som bor under fjellet sikra at intet skjer?Raset bør ikke komme med en gang,men prosessen er starta med første spregning.Der etter kommer hjelpa av naturen selv(,se Bergen)is spregning og annet.Når tunnelen under Tangeheia blei sprengt,sprakk grunnmurer i Bekkedalen.Se opp over Bakeriet der henger steiner i gamle kjettinger det samme over Møller.Håper at intet ras skjer lykke til. PS:Om det verste skjer hvem har annsvaret?

Av: Smiling
Dato:Fredag 18. november Kl: 01:10

Nå er det på tide for Kragerøfolk å snu litt på disse trauste begrepene om at "dette har vært snakket om i 20 år" og "det koker sikkert bort i kålen". Med sånn innstilling, blir ikke en gang de enkleste oppgaver løst. Kragerø er en av de flotteste byene i dette landet. Det burde folkene her være også. Om folk ville det, er jeg sikker på at vi kan få til omtrent hva det skulle være. Dette parkeringsanlegget er svært velkomment. Supert jobbet av S. Olsen & co. Vi gleder oss til å se anlegget!

Av: Bilist
Dato:Torsdag 17. november Kl: 21:53

Gleder meg til anlegget er ferdig. Håper det fører til at kommunan virkelig tar trafikksituasjonen i sentrum på alvor. Bra at noen gjør noe med det alle snakket om, nemlig å få et bilfritt sentrum.

Av: Svein.
Dato:Torsdag 17. november Kl: 10:04

Til Jan Erik Krysset iLøkka blir noe utvidet. Busser og Semitrailere bør kjøre en annen veg. Kragerø er en rar liten by, så vi trafikanter må ha litt god tid.

Av: Nøytral
Dato:Onsdag 16. november Kl: 22:14

Denne løsningen har vi vel hørt om en del ganger tidligere de siste 20 åra. Men det kan bli en god løsning.

Av: RV-er
Dato:Onsdag 16. november Kl: 21:09

Egentlig burde kommunen ha bygget denne tunnelen. Er det slik jeg har hørt, at kommunen ble bedt om å bli med eller endog bedt om å stå for hele utbyggingen? Jeg bare spør. Kan noen svare, er det fint. Uansett må komunen på banen og forstå at miljøet og ringvirkningene av et bilfritt sentrum er viktigere enn noen kroner fra automatene.

Av: Jan Erik
Dato:Onsdag 16. november Kl: 20:37

Fantastisk! Men av nyskjerrighet, hvordan løses trafikkproblemet i Løkkakrysset? Rundkjøring?

Av: Syklist
Dato:Onsdag 16. november Kl: 18:30

Tenk visjonen et fullstendig bilfritt sentrum. Dette er topp !

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS