Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Ordføreren vil ha kulturhus med i økonomiplanen

11.11 2005 av Willy Nilsen

 

Det er ikke ofte det klappes i kommunestyret, men det skjedde i går kveld da ordfører Erling Laland la frem planer for et kulturhus. Og varaordføreren fant ingen grunn til å stoppe applausen...
Si din mening om kulturhus!

 


Samkjørte om satsing på kultur: Er-
ling Laland og Arnfinn Jensen.
I et følelsesladet og sterkt lokalpatriotisk innlegg sa Laland at Arbeiderpartiet vil ha med kulturhuset i økonomiplanen. 
Ordføreren sa blant annet at satsing på kultur gir svært positive ringvirkninger og at en slik offensiv politikk også innebærer et løft for andre enheter.
Laland viste til de danske byene Holstebro og Frederikshavn, som har valgt å satse stort på kultur de siste årene.  Resultatene har kommet raskt i form av større aktivitet, mer besøk utenfra og ikke minst ny optimisme blant lokalbefolkningen.  - Det var en mismodig stemning i Holstebro, som hadde mistet mange arbeidsplasser.  Ved å satse på kultur har man fått optimismen tilbake.  Man har noe å være stolte av, noe å være sammen om.
Laland sa ingenting om når man kan ha et nytt kulturhus ferdig i Kragerø og hellere ikke noe om stedsvalg, men han lovet at prosjektet vil bli lagt inn i neste økonomiplan, som skal behandles av formannskapet 15. november.  Laland fikk siste ordet i en sak som egentlig dreide seg om å få Kragerø inn på listen over lokale kulturbygg i Telemark.  Mange tok ordet, og alle var opptatt av å sloss for lokalsamfunnet i plansammenheng vi ikke har kontroll på selv.  Mens ordføreren holdt sitt innlegg var det varaordfører Arnfin Jensen som holdt klubba. Han nikket og smilte mens Laland talte, og fant ingen grunn til å stoppe applausen som kom ved avslutningen av innlegget.  At de to er samkjørte når det gjelder satsing på kultur, er det ingen tvil om.

Hvor bør Kragerø kulturhus bygges? Si din mening her!  Skal skoleseneteret bli et fyrtårn for undervisniing og kultur, slik blant annet Venstre går inn for?

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Ække no problem
Dato:Søndag 11. desember Kl: 23:21

Får Ap, H og Krf det som de vil, HAR vi kulturhus. Det står et nytt et til 8 millioner på Skåtøy - og det er jo som kjent bare 5 minutter med ferja....

Av: Kystkulturinteressert også
Dato:Søndag 4. desember Kl: 11:31

Timingen Laland - timingen! - Vi legger ned den kulturen vi har i skjæra og bygger et hus i stedet! Jeg leste et intervju i TA eller Varden i vår der rådmannen uttalte at skal vi få penger til kulturhus må vi legge ned noen skoler.
Få gjerne med å prosjektere et kulturhus, men ikke på bekostning av barna i skjæra!

Av: Kulturinteressert
Dato:Søndag 13. november Kl: 15:39

I utgangspunktet er dette en flott ide. Men.....hva menes egentlig med "kulturhus"? Hva legger ordføreren i dette begrepet? Det finnes jo utallige versjoner av "denne arten". Jeg har førstehånds kjennskap til satsingen Holstebro, DK, og stiller meg tvilende til at denne modellen vil være riktig for Kragerø. Men først av alt; hva legger orføreren i begrepet "kulturhus"?

Av: Edvard
Dato:Lørdag 12. november Kl: 16:50

Det er betenkelig hvis noen kan gå inn for en konkret plassering av et kulturhus allerede nå. Hva er kulturlivets behov? Hvilke ringvirkninger ønsker man?
Som moderne kulturbruker vil jeg kanskje handle, spise og se en utstilling før jeg går på kino, alt innenfor en liten radius. Kultur har stor egenverdi samtidig som det også er butikk. Det vet alle som er avhengig av billettinntekter eller salg av kunst. Bør man legge et kulturhus der handelsstanden ikke ville lagt en butikk?
JEG ØNSKER MEG ET LEVENDE SENTRUM OGSÅ ETTER KL.16.00!
Kan et kulturhus bidra til dette?

Av: Nils
Dato:Fredag 11. november Kl: 21:47

Det er en glimrende ide med skole og kultur på Feierheia sånn som Venstre foreslår. Noen sier at det ikke blir plass. Men utearealet for skolen er ikke noe problem. De har jo både Langjordet og sentrum!

Av: Espen O.
Dato:Fredag 11. november Kl: 14:55

Jeg vil bare støtte Edward. Et skikelig kulturhus - helst i vannkanten sentralt i byen - vil trekke folk til sentrum året rundt. Til restauranter og annen næring. Ser at svært mange kombinerer kulturaktiviteter med f.eks å spise ute i alle byer som har satset på dette. Ringvirkningene er store...

Av: Edvard
Dato:Fredag 11. november Kl: 12:58

HURRA!!! FLOTT!!! Ja, bruk penger på kulturhus! Gi det blomstrende kulturlivet gode forhold, så blomstrer det mer. Kultur betyr dyrking, vi må så nå for og høste siden. Nå må politikerne og Kragerøs innbyggere stå sammen om og heve kulturen fra å være en naturressurs til og bli et signal om tro på framtida.Jeg synes at et kulturhus med utescene bør ligge på en sentrumstomt ved vannet, der de siste solstrålene treffer en varm sommerkveld!

Av: Willy Nilsen
Dato:Fredag 11. november Kl: 10:59

Laland har rett: Ved å prioritere kultur, satser man samtidig på barn, ungdom og eldre - med andre ord hele lokalsamfunnet.
De folkevalgte må gi klare signaler til administrasjonen, slik at planleggingen kan komme igang. Et kulturhus vil gi hele Kragerø et løft!

Av: Kragerø-kråka
Dato:Fredag 11. november Kl: 08:44

Vi har jo kinoen, og vi har samfunnshus mange steder i kommunen. Kulturlivet blomstrer. Skal vi bruke enda mer penger i sentrum nå da?

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS