Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Saken er oppdatert: Teppene renvasket!

29.12 2005 av Willy Nilsen

 

- Det er fint med nye og bedre tepper, men jeg vil nå slå et slag for god, gammeldags rengjøring, sier en av våre lesere i Bærum. Det var en artikkel på Kragerønett om tepper og innemiljø som fikk mannen til å reragere.

 

Siden har vi fått flere henvendelser om saken. En Kragerømann som er allergisk mot støv sier at teppene ganske riktig har et for dårlig rykte på seg. - Det gjelder bare å støvsuge, sier han.
Bærum-mannen sier at den beste behandlingen av tepper er å få dem ut i snøen og banke dem!
Her er artikkelen som er bakgrunn for henvendelsene: "I disse dager kan Tom Johnsen i Interiørmiljø feire 15 års jubileum for butikken. Den beste bursdagsgaven er en undersøkelse som renvasker teppene som miljøsyndere.


Teppene er frikjent som miljøsyndere, sier
Tom Johnsen i Interiørmiljø.

Heldekkende tepper er renvasket i dobbelt forstand. Nå er det nemlig slått fast at teppene ikke har skylda for dårlig inneklima. - Dette har vi visst lenge i bransjen, men det er godt å se det på trykk, sier Tom Johnsen i Interiørmiljø.

Det er i disse dager 15 år siden han kjøpte butikken på Kalstad og startet egen virksomhet. Han har hele tiden satset på tepper, gardiner og malerprodukter. Systua, der gardiner gjøres klar etter nærmere avtale og mål, er veldig populær.

Det er en tysk undersøkelse som nå frikjenner heldekkende tepper som miljøsyndere. Undersøkelsen, som er bestilt av det tyske astma og allergiforbundet, konkluderer med at tepper er miljøvennlige så lenge man støvsuger jevnlig. Årsaken er at teppene holder på støvet, mens støvet blir virvlet opp fra tregulv og parkett." - Det florerer mange usannheter om tepper i forbindelse med inneklima, og dette er en veldig god nyhet for oss, sier Johnsen.

Si din mening og kom med tips om behandling av tepper!

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Skaff deg et liv, liksom...
Dato:Fredag 30. desember Kl: 00:09

God, gammeldags rengjøring er et tabuområde nå for tida. Hvis noen snakker om det, kan man være sikker på at de vil selge noe.

Av: Støvfri
Dato:Torsdag 29. desember Kl: 14:09

Helt enig med han fra Bærum. Tepper må behandles som i gamle dager. Det beste er å ta dem ut i snøen. Da ser man hvor mye skit som var i teppet. Men hva gjør man når det ikke er snø? Jo, da tar man en teppebenker, og får ut det verste.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS