Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Stor handelslekkasje, særlig for klær

09.11 2005 av Willy Nilsen

 

Mens jern- og byggevarer kan vise til imponerende salgstall, skjer det en betydelig handelslekkasje innenfor en rekke andre bransjer. Aller verst er det for klær.

 

Forventet omsetning var 56 millioner kroner i 2004. Det faktiske tallet var 31 millioner, med andre ord en lekkasje ut av kommunen på 31 prosent!

Tallene fremkommer i en undersøkelse som Profier har gjort i forbindelse med arbeidet med Kragerø Havnefront. Harald Nilsen i Kragerø Utvikling sier at tallene bygger på antall innbyggere med en stipulert effekt av de som bruker fritidsboligene. Det er Profier som eier Kragerø Utvikling sammen med Kruse Smith, og det er også inngått en avtale med Aker Yards. Dette gjør at hele strekningen fra Tangen til Blindtarmen kan inngå i en felles plan for utvikling av området til næring, boliger og fellesarealer.

I undersøkelsen er det jern- og byggevarer som er vinneren. Her er forventet omsetning i 2004 nesten doblet. Det viser at fritidsboligene er en viktig kundegruppe for byggebransjen og håndverkerne.

Også innenfor apotek og kosmetikk er det positive tall. Dagsturister om sommeren er ikke tatt med i undersøkelsen. Det gir blant annet utslag i polbesøket, som er større enn man kan forvente.

Når det gjelder hvitevarer og radio/TV-bransjen er også handelslekkasjen stor, faktisk på hele 24 prosent.

Ytterpunktene på statistikken er klær og byggevarer, som til sammen sørger for at Kragerø havner omtrent på gjennomsnittet for hele Telemark.

Handelelekkasjen har omtrent det samme mønsteret i Drangedal, Gjerstad og Bamble, og vinnerne når det gjelder klær, hvitevarer og radio/TV er uten tvil Porsgrunn og Skien.

 

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Huba Baluba
Dato:Torsdag 10. november Kl: 15:43

Sommertid går vel lekasjen TIL Kragerø - fra hele landet, så det kan jo ikke være SÅ ille for handelsmennene (og kvinnene) - hvis man ser året under ett.

Ellers er det vel ikke bare lekkasje til Grenland. jeg treffer stadig kragerøfolk i Arendal også. Arendal får nå flere nye kjøpesentra i tillegg til alt som er etablert på Stoa, og det er bare en times kjøring fra Kragerø...

Av: Mamma
Dato:Onsdag 9. november Kl: 14:28

Det er ikke bare de med store kropper som må ut av byen. Vi som har flere unger i skolealder, må også ut av byen av og til. Men det har blitt mye bedre i Kragerø også når det gjelder bareneklær.

Av: Kalle K
Dato:Onsdag 9. november Kl: 13:33

Det er logikk for høns at det tallene for klær er som de er. De fleste klesbutikker i Kragerø er meget bra og klarer seg også meget bra, men når vi ikke har kjedebutikker som Hennes og Mauritz,Dressman, Lindex m.m.m sier det seg selv at tallene blir som den blir. Her hjelper det ikke stort med lengere åpningstider og bedre annonsering. Er man ute etter god kvalitet, særegne og spesielle klær er Kragerø topp. Det vil alltid være slik at veldig mange prioriterere å gå til dressman for å kjøpe en billig bukse en for eks. gå til H2o og kjøpe noe speiellt med høy kvalitet.

Av: Kragerøpatriot
Dato:Onsdag 9. november Kl: 12:30

Her må forretningene i Kragerø gå i seg selv.Utvid åpningstidene og ikke
pøs annonsekroner inn i den lokalavisen som er med på å øke handelslekasjen med utenbys annonser.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS