Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Fylkesmannen på befaring i Kolvika 22. mars

14.03 2006 av Willy Nilsen

 

Saken er oppdatert: Alle kommunale instanser har sagt nei til fritak fra boplikten for eiendommen Kolvika i Kilsfjorden. 22. mars skal folk fra Fylkesmannen på befaring. Det er den nye eieren som har anket avgjørelsen.

 


Det blir befaring i Kolvika neste uke.
Knut Borch Meyer har kjøpt Kolvika for 3.7 millioner kroner, og søker om å bruke stedet som fritidsbolig.  I saksbeskrivelsen blir huset karakterisert som ubeboelig. Det betyr riving og nybygg. Det er ikke innlagt vann, og det er ikke vei frem til eiendommen. 

Da eiendommen ble lagt ut for salg ble det i annonseteksten presisert at det "for tiden er boplikt". KragerøAvisa har i flere artikler tatt opp spørsmålet om boplikten, og det har blant annet kommet frem at markedet er innstilt på at boplikten vil forsvinne. Budrunden viste ingen interesse for å benytte Kolvika til helårsbolig.
Det er beliggenheten og arealet som er interessant for kjøperen av Kolvika. Med strandlinje og en eiendom på hele 28.7 dekar, vil man få nok av plass å boltre seg på.
Kolvika ligger ved østsiden av Kilsfjorden like utenfor Kil sentrum. Samlet areal er oppgitt å være 28,7 da... På eiendommen er gammelt bolighus (62 m2 / byggeår 1930) ,båthus (byggeår 1977) ,uthus m.m.. Adkomsten er gangsti fra Kil sentrum eller sjøveien. I vedlegg til konsesjonssøknaden viser søkeren til at "Kolvika" ligger i et område med bare hytter som nærmeste naboer. Den har ikke vært bebodd siden 1950 – tallet. Gangstien fra Kil sentrum er bratt og går stedvis over privat hyttegrunn. Sjøveien hindres når isen legger seg og går opp. Det er ikke adgang til vann utenom en liten dryppkilde. - Hovedhuset er i dårlig forfatning (ubeboelig) – riving og nybygg er mest aktuelt. Det vises til at meglere kun har fått henvendelser knyttet til bruk av stedet som fritidsbolig.

Fast bosetting

Tilbakeføring av gamle boplasser til sin opprinnelige bruk var et mål ved innføring av forskriften om boplikt. Rådmannen legger frem forslag til vedtak i samsvar med denne målsettingen. Sjøveien ligger eiendommen nært inntil Kil sentrum hvor det er helårsbebyggelse. Det er vektlagt at i sjønære områder må adkomst sjøveien likestilles med landveien. Adkomsten til eiendommen fra landsiden (ca. 10 min. gange ) er bratt og ulendt.

Planer om båtbyggeri

Det er tidligere registert interesse for kjøp av eiendommen som fast boplass.  I 1999 ble det lagt inn bud på eiendommen med tanke på fast bosetting og næringsvirksomhet (trebåtbygging). Men i den siste budrunden var det bare fritidsbolig som var aktuell bruk.

Denne saken blir  fulgt med stor interesse både blant eiere av attraktive eiendommer ved sjøen, blant eiendomsmeglere og ikke minst blant de mange som kan tenke seg en plass i solen i Kragerø – uten å måtte ta utflytting og oppfylle boplikten.

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: pål
Dato:Tirsdag 14. mars Kl: 23:27

På denne måten settes en effektiv stopper for spekulasjon , kjøper var vel klar over at det var boplikt på eiendomen ? ser jo også ut til at vedkommende har midler til å gjøre stedet til permanent bosted.

Av: Trygve Huus
Dato:Tirsdag 14. mars Kl: 19:00

Artig å se hvordan man aksepterer Gulodden med boligblokk som fritids leiligheter, men en "rønne" skal det bo fastboende i. Ganske vanskelig å se den "røde tråden" for en som står utenfor..

Av: Yesings
Dato:Tirsdag 14. mars Kl: 14:04

Hva er vel egentlig problemet? Kunne godt tenkt meg å bo slik jeg. Og så er det vel kanskje ikke helt urealistisk å få til en adkomstvei dit heller? Samt brønnborring, som så manga andre steder i Kragerø og en septiktank? Et potensielt paradis for noen av oss, ubeboelig for andre.

Av: forbipaserende
Dato:Lørdag 31. desember Kl: 22:19

Klart det går ann å bo hvor som helst det skal være.Du kan selge det også ,med milionfortjeneste uten problem.Kragerø er en soveby,se bare på ELEFANTSTRANNA.

Av: Arne Pedersen
Dato:Tirsdag 1. november Kl: 13:55

Eiendomsmeglerne må ta seg sammen. Klart det går an å selge til fast bosetting. Det går jo godt an å bo på denne plassen. Se bare utover i skjærgården.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS