Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Investerer 90 mill i vann og avløp til skjærgården

20.01 2006 av Willy Nilsen

 

Kommunestyret skal i møte 26. januar ta stilling til planen for vann og avløp i skjærgården. Investeringene beløper seg til 90 millioner kroner over fire år.

 


Det er allerede inngått avtale med utbyggerne
på Bærø. Det gjelder 100 enheter.  Flyfoto:
Reidar Braatø.
Det dreier seg om 79 kilometer med vannledning og 71 kilometer med kloakkledning, og kommunen har allerede fått "påmelding" fra nærmere 700 hytteeiere. - Vi regner med at flere viser interesse når anlegget er igang, sa enhetsleder Rolf Ausland i hovedutvalget . Han orienterte om prosjektet sammen med Vidar Olsen fra teknisk etat.
Det vil koste 45 000 kroner å koble seg på det kommunale nettet for vann og kloakk. - Vi tror dette vil føre til mange positive ringvirkninger for lokalt næringsliv, sa Ausland som først og fremst pekte på at hver enkelt hytteeier må sørge for alt av anlegg på egen tomt. Prisen er kun for tilkoblingen. Man kan vel ane at rørleggere og entreprenærer går enda bedre tider i møte.
Prosjektet får en flying start, ettersom det er inngått avtale med utbyggerne på Bærø. Det dreier seg om 100 enheter, som i første omgang kobles til anlegg på fastlandet.
Kloakken i skjærgården skal gjennom et såkalt naturbasert renseanlegg som er lokalisert til Ødegården på Skåtøy. Det er inngått avtale med grunneier.
Ausland viste til at prosjektet i skjærgården vil ha en positiv innvirkning på avgiftsnivået for de fastboende i Kragerø.  Arbeidet vil pågå i perioden 2006 til 2010.

Det forutsettes at utbygging ikke medfører økte kostnader for det etablerte vann og avløpsanlegget. Det beregnes med dette et anleggsbidrag som fastsettes slik at drift og kapitalkostnader for nytt anlegg tilsvarer det etablerte avgiftsnivået.Arbeidene igangsettes som prosjekt og skal ha sitt eget regnskap.

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: jippi
Dato:Fredag 11. august Kl: 10:25

Det er fint for oss hutte eiere og få vann og avløpe på hyttene våre i skjærgården.
Så vi håper det blir bra til slutt.

Av: :(
Dato:Fredag 12. mai Kl: 14:16

de investerer kanskje pener, men de er faen meg så terege med og få det gjort. ikke blir det ryddet opp etter de komune folka heller, få opp farta folkens,

Av: Hytteeier
Dato:Lørdag 8. april Kl: 12:21

Går kloakk fremdeles rett i sjøen ved fergeleiet? Dette må være feil.

Av: Karl-Einar Westhrin
Dato:Fredag 20. januar Kl: 10:38

Kjempebra med tilkobling til renseannlegget i byen og bedre vanntilførsell, men samtidig er det lov til å lure på hvorfor dette skal skje samtidig som politikerene vil legge ned øyskolene. Det er helt ulogisk. Som opplysning vil jeg bare si at på Tåtøy er arbeidet med utbedringer allerede i gang. Det er jo helt klart at dette må være på grunn av alle hyttene vi har fått her. For når vi fastboende tidligere har klga på vann eller at kloakken går rett i sjøen v Mannodden (fergebrygga) har vi bare fått beskjed om at det ikke er midler. Nå som flertallet av politikerne vil legge ned skolen skal altså alltng bli så bra. Forstå det den som kan. Logikk er det i hvertfall ikke i sånt noe hvis det da ikke er meninga at det bare skal være turister i skjærgården.

Av: .
Dato:Tirsdag 22. november Kl: 22:09

Saksopplysning: Vi venter på vann og avløp vi fastboende også!

Av: Hytteeier
Dato:Onsdag 2. november Kl: 13:37

Fint at kommunen får orden på vann og kloakk i skjærgården, men hva med alle de hyttene som ligger utenfor traseene som er valgt? Det er jo "utkanter" også i skjærgården. Vet noen om noen gode løsninger?

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS